Akupunktur

Jeg er akupunktør indenfor TCM (Traditionel Kinesisk Medicin) og CCM (Klassisk Kinesisk Medicin). Er RAB godkendt og medlem af Praktiserende Akupunktører. Dette sikrer dig et højt fagligt niveau og nogen sundhedsforsikringer kan dække akupunktur behandlinger hos mig.

Jeg er uddannet fra Akupunktur Akademiet i Aarhus.

Behandling hos mig

En behandling med akupunktur hos mig starter med en samtale, hvor jeg danner mig et indtryk af din generelle helbredstilstand. vi taler om søvnproblemer, fordøjelsesproblemer etc. Efter en indgående samtale vil jeg se på dit ansigt og, tunge samt måle din puls flere steder på håndleddet.. Herefter vil jeg sætte nåle i (hvis der er stor nåleskræk kan jeg i stedet bruge magneter, akupressur eller cupping, (eller heale dig mod din angst). Nålene sidder i ca. 15 – 20 min. Efter behandlingen med akupunktur kan der være nogen gode råd til dig fx. omkring kost eller andet set ud fra TCM (dette er IKKE det samme som i vestlig forstand), samme sygdom i vestlig forstand kan have mange forskellige årsager og ubalancer i TCM. Derfor vil en supervision være meget individuel.

For at kunne stille en korrekt TCM-diagnose er det nødvendigt at spørge om forskellige signaler som din krop sender dig. Det kan være spørgsmål, der måske ikke umiddelbart giver dig mening i forhold til de symptomer, du kommer med (f.eks. hvordan din mave fungerer, om du har hovedpiner eller lign.), men tilsammen kan det hjælpe med til at stille en korrekt diagnose. Også tungens udseende og pulsen flere steder på dit håndled, vil kunne hjælpe med til dette. En TCM-diagnose er ofte “navngivet” i forhold til de meridianbaner, der giver ubalancen – f.eks. overtilstand i leveren, og dette behøver altså ikke at være udtryk for at man har en leversygdom i “vestlig forstand”.

Lene Greve

Behandlings eksempler

Jeg arbejder meget med menstruationssmerter og andre smerter af enhver slags, foruden at jeg har meget stor succes med behandling mod barnløshed/infertilitet. Derudover oplever jeg, at næsten alle, der kommer med børneasthma, har det væsentligt bedre efter 2 -3 behandlinge. Nogle behøver kun 1 behandling for at opnå et tilfredsstillende resultat. Desuden har jeg stor succes med behandling mod stress.

Jeg kan nogle gange blande de forskellige behandlinger for eksempel akupunktur og healing, hvis der er behov eller ønske om dette.

Læs mere her:

Hvad er Akupunktur?, Cupping, WHO Listen