Akupunktur hjælper ved menstruationssmerter

Er du en kvinde og har du har problemer i forbindelse med menstruation, så er der god mulighed for at gøre noget ved det.

Ja, jeg mener faktisk, du skylder det til dig selv, din familie og dine omgivelser

Jeg har den holdning, at mensessmerter og især sygemelding i forbindelse med menstruation i langt de fleste tilfælde er unødvendige. For at finde årsagen til smerterne, spørger jeg ind til flere elementer i dit liv. For eksempel dit arbejde, din menstruationscyklus og eventuelle sygdomme. Herefter behandler jeg med nåle, moxa og massage og nogen gange patent-urtemedicin for at få det ønskede resultat.

Lene Greve

Skal vi finde os i menstruationssmerter?

Vi læser i dagspressen, at kvinder er mere syge end mænd. Det forklares ofte med, at kvinder har smerter og problemer ved menstruation. Den almindelige opfattelse er, at man kan regulere med p-piller eller dæmpe smerten med piller, men at man i øvrigt ikke kan gøre noget ved det. Men er det rigtigt, eller skyldes det bare, at vi affinder os med situationen uden at sætte spørgsmålstegn ved den? Hvorfor finder kvinder sig i at have ondt, at have det dårligt hver eneste måned?

Jeg ved, at man rent faktisk kan gøre noget ved årsagen til den ubehag og de smerter, kvinder får ved menstruation – og for nogle også ved ægløsning. Ifølge den traditionelle kinesiske medicin (TCM) er menstruationssmerter og ubehag symptom på en ubalance i kroppen. TCM forklarer kroppens tilstand ved flow af energi. Hvis man giver sin krop og psyke de rigtige vilkår – den rigtige kost, hvile, bevægelse mv. vil man være i balance, og energierne vil flyde frit. Men er man i ubalance, kan energierne ikke flyde rigtigt, og man vil opleve ubehag – som det sker for mange kvinder i forbindelse med menstruation.

En ubalance kan have mange forskellige årsager, og der findes derfor ikke en rutinemæssig behandling. Årsagen til smerterne må kortlægges, før behandling kan begyndes. Kommer en kvinde i min klinik på grund af menstruationssmerter, spørger jeg grundigt ind til flere ting, også ting der umiddelbart virker irrelevante i forhold til menstruationssmerterne, for at klarlægge årsagen til smerterne. Ud fra dette kan jeg kortlægge ubalancen og vurdere, hvor der skal sættes ind. Behandlingen kan bestå af mange forskellige behandlingsmetoder, fx akupunktur, øreakupunktur, moxa, massage (cuppingmassage, gua sha massage eller tuina massage), og evt. også urtemedicin.

Jeg oplever generelt gode resultater, og i enkelte tilfælde har jeg endda oplevet et uventet resultat. Jeg behandlede nemlig en kvinde, som havde store problemer i forbindelse med menstruation, som også havde svært ved at blive gravid. Jeg behandlede hende for menstruationsbesværet, men nåede aldrig at registrere nogen ændring. Hun blev nemlig gravid.

Hvis nogen er interesserede i at vide mere om, hvordan den traditionelle kinesiske medicin kan afhjælp smerter og ubehag ved menstruation, findes der masser af litteratur. Bob Flaws har skrevet flere udmærkede bøger om emnet. Er du selv en kvinde, der har problemer i forbindelse med menstruation, så er der god mulighed for at gøre noget ved det. Ja, jeg mener faktisk, du skylder det til dig selv, din familie og dine omgivelser. Det er ikke ny viden. Metoderne er udviklet i Kina gennem årtusinder, men behandlingen er tilgængelig her i Danmark. For mere information, se www.lenegreve.dk eller kontakt mig på telefon 2063 0085.

Jeg oplever generelt gode resultater, og i enkelte tilfælde har jeg endda oplevet et uventet resultat. Jeg behandlede nemlig en kvinde, som havde store problemer i forbindelse med menstruation, som også havde svært ved at blive gravid. Jeg behandlede hende for menstruationsbesværet, men nåede aldrig at registrere nogen ændring. Hun blev nemlig gravid.

Hvis nogen er interesserede i at vide mere om, hvordan den traditionelle kinesiske medicin kan afhjælp smerter og ubehag ved menstruation, findes der masser af litteratur. Bob Flaws har skrevet flere udmærkede bøger om emnet. Er du selv en kvinde, der har problemer i forbindelse med menstruation, så er der god mulighed for at gøre noget ved det. Ja, jeg mener faktisk, du skylder det til dig selv, din familie og dine omgivelser. Det er ikke ny viden. Metoderne er udviklet i Kina gennem årtusinder, men behandlingen er tilgængelig her i Danmark.