Akupunktur hjælper ved børneastma

10-20% af danske børn har i dag astma, hvilket gør astma til den hyppigste kroniske børnesygdom i Danmark, og hyppigheden er gennem de seneste årtier fordoblet. Børneastma har mange forskellige årsager, nogen gange kommer anfald af infektioner, anstrengelse eller fx en allergisk reaktion. Det er vigtigt at finde ud af, hvilken type det drejer sig om, da akupunktur behandlingen er forskellig til de forskellige børn afhængig af årsagen.

Første gang laver jeg en diagnose sammen med en forælder og barnet. Her kan jeg nogle gange bruge mine clairvoyante evner til at mærke, hvordan barnet har det. Jeg sætter altid god tid af til behandling af børn især små børn, da de skal have tid til at vænne sig til mig, der som fremmed gerne vil røre ved dem (for at mærke puls og se tunge).

Jeg bruger meget få, ultra tynde og korte nåle (1 – 5 nåle) til behandling af børn, og nogen gange nøjes jeg med akupressur eller magnetbehandling på punkterne, desuden sidder nålene ikke i ret længe, da børn ofte reagerer hurtigere på behandlingen end voksne.

Lene Greve

 

Jeg har som oftest gode resultater med behandling af børneastma allerede efter et par behandlinger, hvor hyppigheden af anfald er mindsket betydeligt og I sammen med lægen kan begynde at trappe ned i medicin.

Mine egne børn har begge haft astma som små. Den yngste fik det opdaget, da han var ca. 2 år og kom i Bricanyl behandling og som 5 årig også i Pulmocort behandling. Den ældste fik astma som 9 årig med besked om, at han aldrig ville blive rask. Han fik også Bricanyl og Pulmocort. Mine børn havde to forskellige former for astma, men fik samme medicin. Heldigvis fandt jeg ud af at akupunktur kunne hjælpe, og efter 2 behandlinger til hver, og en enkelt opfølgning efter 1 år til den store, er de i dag begge to medicinfri. Det samme mønster gør sig gældende hos andre børn, jeg har haft her i min klinik.